ADS.

nedjelja, 14. srpnja 2019.

BEZ PEČENJA, A NI MIKSERA: Ledolino kolač!

Fotografija korisnika/ce Recepti Iz Moje Kuhinje I Savjeti.

Sastojci:
– 500 ml mlijeka




– 500 ml vrhnja za šlag
– 12 žlica gustina (cca 110g)
– 1 vanilin šećer
– 10 dag čokolade za kuhanje




– 10 dag bijele čokolade
– 4 žlice šećera
– kutija piškota ili manje pakiranje pettit keksa u varijanti za tortu ili kolač

loading...
Priprema:
Pomiješati mlijeko i vrhnje za šlag pa od te količine oduzeti oko dva dl za pomiješati sa gustinom i šećerom. Ostatak tekućine staviti kuhati pa kad zavrije ukuhati razmućeni gustin. Krema se relativno brzo zgusne te ju nije potrebno dugo kuhati, cca. tri min. Kuhanu kremu podijeliti na dva dijela.
U jedan dio umiješati natrganu čokoladu i miješati energično da se čokolada otopi a u drugi dio dodati bijelu čokoladu pa također dobro promiješati.Na dno kalupa za torte složiti piškote umočene u mlijeko ili pettit kekse pa odmah premazati prvo tamnom a potom i bijelom kremom. Možete ako želite stavljati naizmjence pa ćete dobiti mramorni efekt. Ostaviti tortu na u hladnjaku da se dobro rashladi i uživati u svakom zalogaju.

Nema komentara:

Objavi komentar