ADS.

četvrtak, 30. svibnja 2019.

BEOGRADSKE PIROŠKE LAGANE USPIJEVAJU SVIMA A UKUS JE FENOMENALAN



loading...
Sastojci
1KG belog mekanog brasna
300ml gustog jogurta
50ml ulja od suncokreta ili kukuruza
350ml mlakog mleka



2 cela jaja +1 zumance
40gr sirovog kvasca
2velike kas secera
1 vel kas soli
za nadev
300gr sira
1 belance

Priprema
u mlako mleko otopiti kvasac,u njemu dodati,secer,so,ulje,i razmucena jaja.
prosejati brasno,napraviti udubljenje,pa sipati jogurt,i polako dodavati mleko,i zamestiti testo. pokriti i staviti u frizider na najmanje 1h,a moze i vise. ovo testo moze stajati satima i danima..



procedura je kao kod ”ludog testa”
testo ke lepo narasti i u frizideru.
kad hocete praviti,samo uzmite ,bes premesivanja i razvijte koru ,a 1 cm,isecite na kvadrate zeljene velicine,premazati malo vodom pomazuci se .
pomesati sir i belance,pa filovati.
sastaviti krajeve prstima.
piroske orziti u dukomom vrelom ulju oko 3-4 minuta. vaditi i staviti na kuhunjski papir da se ocede.
ove su piroske hrskave spolja,e mekane iznutra.

_
Posluživanje
Uz jogurt,kiselu pavlaku,uz mleko…uz coca-colu:-) mojadeca tako vole



Izvor: https://www.coolinarika.com/recept/beogradske-piroske/

Nema komentara:

Objavi komentar