ADS.

nedjelja, 26. svibnja 2019.

PAPRIKE PUNJENE KROMPIROM – RECEPT MOJE SVEKRVE KOJI JE MNOGE ODUŠEVIO

Fotografija korisnika/ce Recepti za Sve.

loading...
SASTOJCI:

– 15 manjih paprika
– 4 krompira
– 1 šargarepa
– 2 zrela paradajza
– 1 glavica crnog luka
– 1-2 čen bijelog luka



– 2 kašike isjeckanog peršunovog i celerovog lista
– 1 kašičica soli
– ½ kašičice mljevenog bibera
– 5 kašike ulja

PRIPREMA:

Sve povrće oprati, paprike očistiti od sjemena i ostaviti na stranu. Oljuštiti krompir, šargarepu i luk pa izdrendati, dodati sjeckan peršunov i celerov list.

Oljuštiti paradajz, pa 1 izrendati u povrće. Dodati isjeckan bijeli luk, so, biber, 2 kašike ulja, promješati da se sjedini.

Puniti paprike, pripremljenom smjesom i ređati u pouljen pleh za pečenje. Ja koristim zemljani pekač.



U onaj sok što je povrće pustilo izrendati preostali paradajz, dodati preostale 2 kašike ulja i sve sipati izmedju paprika.

Ove paprike ne treba nicim zatvarati. Paprike pokrijem papirom za pecenje, a ne poklopcem, da bi mi se paprike pekle a ne kuvale u pari.

Peci na 200° C oko sat vremena.

Pred kraj pecenja treba skinuti papir i malo pojacati temperaturu da paprike lijepo porumene.

Izvor: serbiancafe.com

Nema komentara:

Objavi komentar