ADS.

petak, 31. svibnja 2019.

EKSTRA LEDENE ČOKOLADNE KOCKE

Fotografija korisnika/ce Recepti za brza i jednostavna jela.

loading...
Sastojci
za biskvit
5 kom jaja
5 kašika šećera
5 kašika brašna
3 kašike kakaa
2 kašike ulja
1 kom prašak za pecivo
za preliti biskvit
2,5 dl vode
250 g šećera
3 kašike čokolade u prahu



za fil
7 dl mlijeka
7 kašika šećera
7 kašika brašna
250 g putera
1 kom vanilin šećer
1 dl slatke pavlake za šlag
200 g tamne čokolade



i još
100 g tamne čokolade
2 kašike ulja

Priprema
1. Najprije pripremiti preliv, kuvati vodu i šećer 10-ak minuta, dodati čokoladu u prahu i
miješati da se istopi, ostaviti da se ohladi.
2. za biskvit odvojiti bjelanca od žumanaca. Bjelanca umutiti u čvrst snijeg, dodati šećer
pa mutiti da se šećer istopi. Dodavati jedno po jedno žumance i ulje i miješati
najmanjom brzinom. Izmiješati brašno, kakao i prašak za pecivo pa umiješati u smjesu
najmanjom brzinom.
Smjesu sipati u pleh 25×35 cm obložen papirom za pečenje.
Peći na 180 C kad se odvoji od ivica pleha pečen je. Vruć biskvit preliti ohlađenim
prelivom.
3. U 2 dl mlijeka razmutiti brašno, ostatak mlijeka i šećer staviti da prokuva pa sipati
brašno i kuvsti neprekidno miješajući. Kad se smjesa zgusne ostaviti da se ohladi,
povremeno promiješati da se ne stvori korica. Umutiti slatku pavlaku pa ostaviti sa
strane. Umutiti puter pa u njega dodavati po 1 kašiku smjese od brašna i mutiti dok se
ne utroši sva smjesa. Na kraju umiješati umućenu slatku pavlaku.
Odvojiti 4-5 kašika bijele kreme pa premazati ohlađen biskvit.
Na pari istopiti 200 g tamne čokolade pa umiješati u bijelu kremu, dobro izmiješati da
se sjedini.
4. Istopiti 100 g čokolade sa 2 kašike ulja pa preliti ohlađen kolač. Ostaviti u frižider da se
čokolada stegne.

Nema komentara:

Objavi komentar