ADS.

nedjelja, 26. svibnja 2019.

MAKEDONSKI KOLAČ DOK GA PEČETE CIJELA KUĆA MIRIŠE A O UKUSU DA NEPRIČAM PROBAJTE I UVJERITE SE…

Fotografija korisnika/ce Recepti za Sve.

loading...
SASTOJCI:



Testo:

5 šoljica kisele vode

5 šoljica brašna

3 šoljice ulja

3 šoljice pšeničnog griza

1 kašičica cimeta

100 gr seckanog suvog groždja

100 gr seckanih oraha

1 pakovanje praška za pecivo

Sirup:

250 gr šećera

1 pakovanje vanil šećera



2,5 dcl vode

Za posipanje:

50 gr sekcanih oraha / po želji – ne mora al lepo izgleda

PRIPREMA:

1. Napomena: 1 šoljica = 150 ml

2. Prosejati 5 šoljica brašna sa jednim praškom za pecivo i jednom kašičicom cimeta. Dodati 3 šoljice griza, 100 gr krupno seckanog suvog groždja i 100 gr krupno seckanih oraha. Sve izmešati u vanglici.

3. U sredini suvih sastojaka napraviti udubljenje pa uliti 5 šoljica kisele vode i 3 šoljice ulja. Sve izmešati da se smesa ujednači. Možete koristiti mikser a može i jednostavno žicom za mućenje.

4. Rernu zagrejati na 180C. Pleh dim 25*35cm obložiti papirom za pečenje i uliti smesu. Testo odozgo po želji posuti sa 50 gr seckanih oraha. Peći 35-40 min. Probati čačkalicom da li je gotovo, izvaditi pleh i kolač ostaviti u plehu da se ohladi.

5. U medjuvremenu napraviti sirup: kuvati 250 gr šećera, 1 vanil šećer i 2,5 dcl vode oko 3-4 min i vrelim sirupom preliti prohladjen kolač.
Kolač ostaviti na sobnoj temperaturi dok ne upije sav sirup. Seći na kocke, kockice, štanglice, trouglove, a može i direkt iz pleha…

Posluživanje

Kao i sve što se preliva sirupom tako je i ovaj kolač najbolji kad malo odstoji.

Izvor: MalaKuhinja

Nema komentara:

Objavi komentar