Spoj ukusa kom je teško odoleti, a svaki zalogaj ovog kolača probudiće najnežnije emocije, piše stvarukusa.rs.
SASTOJCI:
Testo:
– 150 g čokolade
– 5 jaja
– 150 g putera
– 150 g šećera
– 80 g brašna
– ulje
Fil:
– 200 g bele čokolade
– 400 g slatke pavlake
– kašika vanilinog šećera
– 400 g višanja, očišćenih od koštica
loading...
Preliv:
– 200 g čokoalde za kuvanje
– kašičica ulja
– višnje za dekoraciju
PRIPREMA:
1. Istopite 150 grama čokolade. Odvojite žumanca i belanca.
2. Isecite puter na sitne komade, dodajte mu šećer i umutite ga. Zatim dodajte otopljenu čokoladu i sve promešajte.
3. Smesi od čokoalde i putera dodajte postepeno žumanca i brašno i promešajte.
4. Posebno umutite belanca i šam pažljivo dodajte čokoladnoj smesi, pa promešajte.
5. Sipajte smesu u pleh i pecite pola sata u rerni zagrejanoj na 180 C.
6. Izlomite belu čokoladu, otopite je i dodajte joj slatku pavlaku i vanilin šećer. Ovu smesu zagrevajte na srednjoj dok se lepo ne promeša, konstantno mešajući nekoliko minuta. Sklonite sa ringle i ohlađeni fil dobro umutite mikserom.
7. Pečenu koru presecite horinzontaln o na dva dela. Premažite jednu koru filom, pospite višnjama, zatim namažite ostatk krema, pa preklopite drugom korom. Otopite čokoladu za preliv s malo ulja pa prelijte kolač. Stavite ohlađenu poslasticu u frižider da se stegne, pa je pre služenja isecite na kocke.
Izvor: stil.kurir.rs
Nema komentara:
Objavi komentar