ADS.

nedjelja, 23. lipnja 2019.

ČOKOLADNE KOCKE S VIŠNJAMA: POSLASTICA KOJA I NAJVEĆE GURMANE OBARA SA NOGU...



Spoj ukusa kom je teško odoleti, a svaki zalogaj ovog kolača probudiće najnežnije emocije, piše stvarukusa.rs.



SASTOJCI:

Testo:

– 150 g čokolade

– 5 jaja

– 150 g putera

– 150 g šećera

– 80 g brašna

– ulje

Fil:

– 200 g bele čokolade

– 400 g slatke pavlake

– kašika vanilinog šećera

– 400 g višanja, očišćenih od koštica


loading...

Preliv:

– 200 g čokoalde za kuvanje

– kašičica ulja

– višnje za dekoraciju

PRIPREMA:

1. Istopite 150 grama čokolade. Odvojite žumanca i belanca.

2. Isecite puter na sitne komade, dodajte mu šećer i umutite ga. Zatim dodajte otopljenu čokoladu i sve promešajte.

3. Smesi od čokoalde i putera dodajte postepeno žumanca i brašno i promešajte.

4. Posebno umutite belanca i šam pažljivo dodajte čokoladnoj smesi, pa promešajte.

5. Sipajte smesu u pleh i pecite pola sata u rerni zagrejanoj na 180 C.

6. Izlomite belu čokoladu, otopite je i dodajte joj slatku pavlaku i vanilin šećer. Ovu smesu zagrevajte na srednjoj dok se lepo ne promeša, konstantno mešajući nekoliko minuta. Sklonite sa ringle i ohlađeni fil dobro umutite mikserom.

7. Pečenu koru presecite horinzontaln o na dva dela. Premažite jednu koru filom, pospite višnjama, zatim namažite ostatk krema, pa preklopite drugom korom. Otopite čokoladu za preliv s malo ulja pa prelijte kolač. Stavite ohlađenu poslasticu u frižider da se stegne, pa je pre služenja isecite na kocke.

Izvor: stil.kurir.rs

Nema komentara:

Objavi komentar