ADS.

ponedjeljak, 24. lipnja 2019.

PILECI FILE NA KROMPIRU

Fotografija korisnika/ce Recepti za slana i slatka jela.

POTREBNI SASTOJCI

500 grama pilećeg filea

800 g krompira

suhi začin

so, biber

2 jaja

200 mililitara kisele pavlake

50 mililitara ulja

20 grama maslaca

loading...
NACIN PRIPREME:
Prvo ogulite krompir a zatim ga operite i izrezite na kriske debljine oko pola cantimetra, posolite i pospite mješavinom suhog začina.

Takodjer izrezite i pileci file na snicle i začinite solju i mješavinom suhog začina, te malo pobiberiti.

Posudu u kojoj cete peci premazite maslacem.

Na dno posude za šecenje poredajte začinjeni krompir i pouljiti ga a preko krompira poredajte pileće šnicle, a zatim posudu pokriti aluminijskom folijom ili odgovarajućim poklopcem.

Pecite oko pola sata na 200 stepeni.
Nakon toga posudu izvaditi iz rerne. Skinuti foliju ili poklopac.

Umutiti jaja i pavlaku i time preliti sadržaj u posudi. Vratiti u rernu bez poklopca ili folije i peći još oko 15 minuta na temperaturi od 180 stepeni C dok jelo fino ne porumeni.

Nema komentara:

Objavi komentar