POTREBNI SASTOJCI
500 grama pilećeg filea
800 g krompira
suhi začin
so, biber
2 jaja
200 mililitara kisele pavlake
50 mililitara ulja
20 grama maslaca
loading...
NACIN PRIPREME:Prvo ogulite krompir a zatim ga operite i izrezite na kriske debljine oko pola cantimetra, posolite i pospite mješavinom suhog začina.
Takodjer izrezite i pileci file na snicle i začinite solju i mješavinom suhog začina, te malo pobiberiti.
Posudu u kojoj cete peci premazite maslacem.
Na dno posude za šecenje poredajte začinjeni krompir i pouljiti ga a preko krompira poredajte pileće šnicle, a zatim posudu pokriti aluminijskom folijom ili odgovarajućim poklopcem.
Pecite oko pola sata na 200 stepeni.
Nakon toga posudu izvaditi iz rerne. Skinuti foliju ili poklopac.
Umutiti jaja i pavlaku i time preliti sadržaj u posudi. Vratiti u rernu bez poklopca ili folije i peći još oko 15 minuta na temperaturi od 180 stepeni C dok jelo fino ne porumeni.
Nema komentara:
Objavi komentar