ADS.

utorak, 25. lipnja 2019.

TRAŽIĆETE PARČE VIŠE: SAHER KOLAČ KOJI SE NE PEČE…

Fotografija korisnika/ce Recepti za Sve.

loading...
Sastojci za kalup 30×22 cm:



1 sloj:

200 g mlevenog keksa, 100 g crne čokolade za kuvanje, 40 g putera, kašika džema od kasija

2 sloj:

3 kašike džema od kajsije i 1 kašika vode

3 sloj:

750 ml slatke pavlake, 300 g čokolade za kuvanje

4. sloj:

200 g mlevenog keksa, 80 g izrendane čokolade, 1 kašika džema od kasije, 3 kašike vode, 1 kašika kakaa

5. sloj:

200 g mlevenog keksa, 1 kašika kakaa

Glazura:



200 ml slatke pavlake, 240 g crne čokolade, 1 kašika šećera

PRIPREMA:

U keks iseckajte ohlađen puter na sitne komade pa otopite čokoladu i dodajte. Dodajte kašiku džema i sve dobro sjedinite.

U kalup stavite papir za pečenje pa stavite masu i poravnajte je kašikom.

Prokuvajte džem i vodu i prelijte preko keksa dok je još vruće.P

Izlomite čokoladu za u slatkoj pavlaci i kuvajte na srednjoj temperaturi dok se ne sjedini. Prelijte preko keksa.

Ostavite kolač na sobnoj temperaturi da se malo prohladi pa ga stavite u frižider na najmanje jedan sat.

Pomešajte 300 g mlevenog keksa, izrendanu čokoladu, džem, vodu i kakao i kada se sjednini revnomesrno izmrvite preko kolača i malo pritisnite rukama.

Pomešajte keks i kakao i pospite preko kolača pa ga ostavite u frižideru na 2 sata.

Istopite glazuru i prelijte preko kolača, pa ostavite u frižideru dok se stegne.

Nema komentara:

Objavi komentar