ADS.

ponedjeljak, 24. lipnja 2019.

KROMPIR VOLIM NA SVE NAČINE ALI OVAJ RECEPT MI JE PUN POGODAK

Fotografija korisnika/ce Recepti Iz Moje Kuhinje I Savjeti.

1 kg krompira
60gr putera
3 kašike ribanog parmezana
so, biber


šaka svežeg peršuna

loading...
Priprema
1.


Krompir oljuštiti i sa jedne (predviđene donje) strane odseći tanak sloj kako bi krompir mogli ravno da polegnemo. Potom sa gornje strane uzdužno zaseći krompir do 3/4 visine u razmaku od nekih 5mm. Savet je da krompir probodete drvenim štapićem po dužini te tako bez problema da zasecate nožem a da ne presečete krompir do kraja. Kad završite zasecanje izvučete štapić i imate savršeno zasečen krompir 🙂
2.
Ugrejte rernu na 220C.
Premažite tepsiju puterom, poređajte zasečen krompir koji ćete posoliti (i pobiberiti) po ukusu, te sa rastopljenim puterom premažite sve krompire tako da maslaca ode i u zasečene delove krompira. Krompir se peče oko 40-45min.
3.
Krompir izvaditi i posuti sa 3 kašike parmezana, pa vratiti da se dopeče dok ne porumeni (još 10-ak minuta).
Posluživanje
Gotov krompir služiti kao topli prilog uz meso posut svežim peršunom.
coolinarika.com


Nema komentara:

Objavi komentar