ADS.

ponedjeljak, 10. lipnja 2019.

POZNAT I HVALJEN KOLAČ, JULIŠKA RADJEN PO IZVORNOJ STRAINSKOJ RECEPTURI



loading...
SASTOJCI:

5 jaja
20 dkg šećera
8 dkg mljevenih oraha
4 žlice mekog brašna
1 prašak za pecivo
Fil:

1/2 litre mlijeka
4 žlice oštrog brašna ili gustina
1/2 margarina
20 dkg šećera u prahu
1 vanil šećer
I još:

1 lisnato tijesto (50 dkg)
PRIPREMA:

1Mutiti 5 žumanjaka s 20 dkg šećera. Tome dodati 8 dkg mljevenih oraha, 4 žlice mekog brašna, prašak za pecivo te snijeg od 5 bjelanjaka. Peći kao biskvit, piše “Coolinarika“.



Od lisnatog tijesta ispeći dvije kore iste veličine kao prethodno tijesto.

FIL: Od 1/2 litre mlijeka oduzeti 1 dcl. Drugo zakuhati. 4 žlice oštrog brašna razmutiti u 1 dcl hladnog mlijeka i sipati u kipuće mlijeko. Skuhano ohladiti i dodati izrađeni margarin s 20 dkg šećera u prahu i vanil šećerom.

Dolje se stavi lisnata kora, 1/2 fila, biskvit, ostatak fila pa lisnato tijesto. Posuti sitnim šećerom.

Mjere su 39×28 ili 34×32

Posluživanje
Poslužiti uz kavicu i uživati!

Nema komentara:

Objavi komentar