ADS.

ponedjeljak, 10. lipnja 2019.

KOLAČ SA VIŠNJAMA I MASCARPONE SIROM

Image result for KOLAČ SA VIŠNJAMA I MASCARPONE SIROM

loading...
SASTOJCI:

lisnato tijesto

FIL OD VIŠANJA:
500 gr višanja
200 gr šećera
200 ml vode
1 puding of vanilije
1 puna žlica gustina
KREMA:
500 ml vrhnja za šlag
250 gr Mascarponea
100 gr bijele čokolade

PRIPREMA LISNATOG TIJESTA

1. Odmrznite lisnato tijesto i podijelite na tri dijela.
2. Pobrašnite malo površinu na kojoj razvaljajte svaki komad tijesta na dimenzije 24 X 36 cm.


3. Prebacite tijesto na masni papir i poravnajte rubove, postavite na prevrnutu tepsiju.
4. Vilicom izbockajte tijesto da se ne bih napirilo prilikom pečenja.


5. Svaki komad tijesta stavite peći u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva oko 8-10 min.
6. Ostavite da se ohladi.


FIL OD VIŠANJA



1. Nakon što odvojite višnje od koštica, stavite ih u blender i usitnite.


2. Višnje, šećer i malo vode stavite da prokuhaju.
3. Ostatak vode pomiješajte sa pudingom i gustinom.
4. U prokuhane višnje dodajte pripremljene sastojke i miješajte dok ne postane gusto.
5. Ostavite da se ohladi.


MASCARPONE KREMA

1. Vrhnje sa šlag izradite.
2. Dodajte mascarpone i istopljenu i ohlađenu čokoladu, te sve izradite mikserom.



SLAGANJE KOLAČA SA VIŠNJAMA I MASCARPONEOM

1. Tijesto – fil od višanja – krema




2. Tijesto – fil od višanja – krema




3. Tijesto – fil od višanja – krema




4. Dekoracija može po želji (recimo čokoladna glazura) ili samo ostavite ovako.




izvor: http://hbgfngnmg.blogspot.ba

Nema komentara:

Objavi komentar