loading...
SASTOJCI:lisnato tijesto
FIL OD VIŠANJA:
500 gr višanja
200 gr šećera
200 ml vode
1 puding of vanilije
1 puna žlica gustina
KREMA:
500 ml vrhnja za šlag
250 gr Mascarponea
100 gr bijele čokolade
PRIPREMA LISNATOG TIJESTA
1. Odmrznite lisnato tijesto i podijelite na tri dijela.
2. Pobrašnite malo površinu na kojoj razvaljajte svaki komad tijesta na dimenzije 24 X 36 cm.
3. Prebacite tijesto na masni papir i poravnajte rubove, postavite na prevrnutu tepsiju.
4. Vilicom izbockajte tijesto da se ne bih napirilo prilikom pečenja.
5. Svaki komad tijesta stavite peći u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva oko 8-10 min.
6. Ostavite da se ohladi.
FIL OD VIŠANJA
1. Nakon što odvojite višnje od koštica, stavite ih u blender i usitnite.
2. Višnje, šećer i malo vode stavite da prokuhaju.
3. Ostatak vode pomiješajte sa pudingom i gustinom.
4. U prokuhane višnje dodajte pripremljene sastojke i miješajte dok ne postane gusto.
5. Ostavite da se ohladi.
MASCARPONE KREMA
1. Vrhnje sa šlag izradite.
2. Dodajte mascarpone i istopljenu i ohlađenu čokoladu, te sve izradite mikserom.
SLAGANJE KOLAČA SA VIŠNJAMA I MASCARPONEOM
1. Tijesto – fil od višanja – krema
2. Tijesto – fil od višanja – krema
3. Tijesto – fil od višanja – krema
4. Dekoracija može po želji (recimo čokoladna glazura) ili samo ostavite ovako.
izvor: http://hbgfngnmg.blogspot.ba
Nema komentara:
Objavi komentar