ADS.

ponedjeljak, 10. lipnja 2019.

TORTA MEKA, MIRISNA, OPOJNA – ČOKO KARAMELA


Image result for TORTA MEKA, MIRISNA, OPOJNA – ČOKO KARAMELA

loading...
Torta meka mirisna opojna.. Ima teorija da čokolada usporava proces starenja..možda !! U mojim godinama zašto reskirati!!

SASTOJCI:
biskvit



200g suhog keksa (samljeti)

200ml slatkog vrhnja

2 žlice kakaa

krema od čokolade

200g čokolade za kuhanje

400ml slatkog vrhnja

6 listića(10g) želatine

krema od karamela

3 žlice šećera

3 dcl mlijeka

400 ml slatkog vrhnja

6 listića (10g) želatine

preljev

50 ml kakao preljeva

PRIPREMA:
1. Biskvit

2. Samljeti keks. Slatko vrhnje zagrijte i otopite u njemu kakao .


Prelijte vrhnje preko mljevenog keksa.


Na tacnu za posluživanje stavite obruč od torte (26cm) koji ste obložili prozirnom folijom.

Ravnomjerno raširite smjesu za biskvit unutar obruča od torte i ostavite da se stisne.



3. Krema od čokolade

4. Želatinu namoćite u hladnu vodu (10 min)


200ml slatkog vrhnja zagrijte do vrijenja.

Čokoladu usitnite i stavite u vruče vrhnje i miješajte da se masa ujednači i stopi.

Želatinu iscijedite i dodajte u vruču rastopljenu čokoladu promiješajte i prohladite.


Ostatak slatkog vrhnja izradite dodajte u rashlađenu otopljenu čokoladu.
Dobro pomiješajte ( mikserom da se sastojci sjedine).


Stavite izrađenu kremu na biskvit oko kojega je obruč za torte i ostavte da se malo stisne.


Za to vrijeme napravite

5. Karamel kremu

6. Želatinu namočite u hladnu vodu.


Šećer stavite u posudu s debelim dnom i mješajući polako otopite, kad se otopite ostavite samo malo duže da karamel dobije tamniju boju.


Zatim maknite sa vatre i polako uspijte mlijeko, pazite da se ne opečete (kao neki) Vratite na vatru i pustite da se rastopljeni šećer opet otopi u mlijeku.


Želatinu iscijedite i primješajte u otopljeni šećer u mlijeku.
Slatko vrhnje izradite.


Kad se ohladiti krema od mlijeka i istopljenog šećera, dodajte izrađeno slatko vrhnje i sve dobro povežite mikserom .


Kremu od karamela stavite preko čokoladne kreme poravnajte i ostavite par sati na hladnom, najbolje preko noći.


Skinite obruč i foliju.

POSLUŽIVANJE
Prije posluživanja prelijte kakaovim preljevom i uživajte(malo sam i kuhačom izbušila kremu da preljev uđe malo dublje)…

Ne reskirajte čuvajte svoju mladost uživajte u čokoladi…

izvor: receptizasve

Nema komentara:

Objavi komentar