ADS.

utorak, 23. travnja 2019.

BRESKVICE! UŽIVAJTE U POGLEDU, A I U OKUSU – TOPE SE U USTIMA!

Fotografija korisnika/ce Recepti za sve.


loading...


Pravila sam breskvice po raznim receptima, od prijateljica, sa neta, iz novina, ali su mi ove poslednje najbolje breskvice koje sam napravila.



Sastojci za breskvice:

4 jaja srednje krupnoće

100 gr oštrog brašna

600 gr brašna tip – 400

200 ml ulja

100 ml mleka

10 gr praška za pecivo ( 1 kesica )

200 gr šećera u prahu

1 kašičica ekstrakta od vanile

Punjenje:

skoro sve mrvice od dubljenja breskvica

200 gr mlevenih oraha

50 gr neskvika

1 kašika meda

100 gr šećera u prahu

50 gr margarina

1 kašičica ekstrakta od vanile

200 ml vrelog mleka

Bojenje:

200 ml mleka

ja sam koristila crvenu i zutu tecnu boju za farbanje



PRIPREMA:

Pomešajte sve sastojke i od njih umesite testo. Testo ne bi trebalo da je ni tvrdo ni meko, ali niti da se lepi za ruke.

Umotajte i ostavite u frižider 30 minuta. Umotajte u kesu ili foliju. Izvadite zatim testo i uzmite pola.

Polovinu vratite u frižider. Zagrejte rernu na 150 stepeni. Ja sam prvu turu pekla na 160 pa su mi malo ispucale, a ne bi trebale.

Najbolje na 150.

U tepsiju od rerne stavite papir za pečenje pa pravite male loptice od testa veličine izmedju oraha i lešnika.

Ako budete pravili kao orah biće prevelike jer će još malo narasti. ( slika )

Dok vi oblikujete kuglice i rerna će se zagrejati. Pecite dok ne počnu da žute , one moraju ostati bele. ( slika ) Isti postupak ponovite i sa ostatkom testa.

Pečene polovine breskvica ostavite da se prohlade pa malom kašičicom za hranjenje beba ( najbolje ) ih izdubite. ( slika )

Ja sam probala da dubim i hladne i mlake, bolje mi je islo kad su bile mlake jer su još uvek bile mekane pa je išlo lako, a sa hladnima su mi se neke izlomile.

Ništa zato izmrvićete izlomljene u fil.

Mrvice od dubljenja spojite sa orasima, neskvikom, medom, šećerom i ekstraktom.

Zagrejte mleko da bude vrelo, pa dodajte margarin i kad se otopi zalijte prethodno spojenu smesu.

Izmešajte. Masa treba da bude mekana i kremasta, nemojte da je tvrda. Ukliko vam se izlome neke breskvice i njih sameljete moguće je da će vam trebati više mleka.

Tada će vam ostati fila, pa dodajte malo keksa i naprite kuglice, izvrsne su. Napunite kuglice ( slika )

Spojite po dve ( slika) U 100 ml mleka kapnit enekoliko kapi žute boje, a u ostalih 100 ml crvene boje.

Umoćite sredinu u žutu boju, pa vrh u crvenu i ostavite na salvetu nekoliko sekundi.

Zatim uvaljajte u kristal šećer, malo sitniji.

To je to. Breskvice se služe sutradan da bi fino omekanile.

Prijatno.

Nema komentara:

Objavi komentar