ADS.

ponedjeljak, 22. travnja 2019.

SUSAM SIR SALATA



loading...
Mnogo dobra! Jednostavna za pripremu, a veoma ukusna, količina je sasvim dovoljna za 10-tak osoba, no…i to zavisi od kapaciteta želuca.

Sastojci:
1/2 kg kukuruza šećerca iz konzerve
300 gr suvog mesa ( može dimljeni vrat )




10-tak kiselih krastavaca solidne veličine (ne onih mini…)
10 kuvanih jaja
1/2 kg sitnog sira
400 gr kisele pavlake




200 gr susama
po želji so

Priprema:
Jaja skuvajte, ohladite, ogulite i iseckajte na kockice. Dimljeni vrat iseckajte takodje na kockice, kao i kisele krastavce. Kukuruz ocedite od soka.
Susam propržite bez ulja, stalno mešajući, da pomalo porumeni. Sitan sir i pavlaku dobro umutite. Ako je sir potpuno neslan, možete dodati malo soli, pa probajte.
Nemojte se prevariti, zbog krastavaca i dimljenog vrata. Pomešajte jaja, dimljeni vrat, kukuruz, kisele krastavce i susam.
Dodajte umućeni sir i jaja, sve dobro izmešajte. Možete ostaviti jedan krastavac, jedno jaje i malo susama za ukrašavanje.
Onda narendajte na salatu jaje, pospite ga susamom, nasecite krastavce na tanke trake i rasporedite.
Ovo i ne morate…samo ako imate 5 minuta više vremena. Salatu rashladite pre nego što navalite na nju.
Izvor: slatka-tajna.com

Nema komentara:

Objavi komentar