ADS.

petak, 19. travnja 2019.

MASLAČAK LIJEČI HEPATITIS, JETRU, BUBREGE, ŽELUDAC: EVO KAKO GA PRIPREMITI .



loading...
Osim što ima diuretska svojstva, potiče stvaranje žuči, čisti jetru, pomaže kod alergija i smanjuje kolesterol te se preporučuje kao dodatak prehrani trudnicama i ženama u postmenopauzi.
Uskoro će početi vegetacija pa sa njom i maslačak, ne propustite priliku da uberete ovu biljku zdravlja.

Uputite se izvan grada, na područja daleko od prometnica i uživajte u prirodi i branju.



Cijelu biljku najlakše je ubrati tako da pod njezin korijen zavučete nož i izvučete biljku s korijenom jer su svi dijelovi ove samonikle biljke vrlo ljekoviti. Lišće maslačka (radič) pripremite na salatu.

Odlična je kombinacija uz kuhana jaja i krumpir, a po vitaminskom bogatstvu nadmašuje špinat i rajčicu.

Osim što ima diuretska svojstva, potiče stvaranje žuči, čisti jetru, pomaže kod alergija i smanjuje kolesterol te se preporučuje kao dodatak prehrani trudnicama i ženama u postmenopauzi, piše AlternativaZaVas.

Maslačak sadrži više karotena od mrkve i odličan je izvor različitih minerala i vitamina. Stabljike maslačka pospješuju rastvaranje žuči, reguliraju metabolizam te pročišćavaju krv i želudac.

Narodna ih medicina preporučuje protiv dijabetesa i mlijeko iz stabljike poznato je za uklanjanje bradavica. Iako neki vjeruju da je “mlijeko” maslačka otrovno, to nije točno i istina je potpuno suprotna. Vrlo je ljekovito.

Od cvjetova ove biljke dobiva se sirup, koji ponekad nazivaju i medom.

Taj sirup čisti i jača krv i probavu, a pomaže i kod kašlja. Sada je pravo vrijeme da zakoračite u prirodu i pribavite si maslačak.



Priprema:

Uberite oko 400 žutih cvjetova maslačka. Prelijte ih s 3 litre hladne vode i ubacite na kriške narezana 4 limuna i 4 naranče. Ostavite 24 sata.

Nakon toga kroz gazu procijedite da ne ostanu mrvice i prebacite tekućinu u lonac.

Dodajte 2 kilograma šećera i, uz često miješanje, kuhajte otprilike sat i pol nakon što tekućina proključa. Trebali biste dobiti gušći sirup.

Zatim smanjite vatru i dobiveni vrući sirup prelijte u tople staklenke koje ste prije toga sterilizirali.

Zatvorite. Sirup je gušće teksture pa se često naziva i medom.

Odličan je za uklanjanje simptoma prehlade, kašlja, bronhitisa… Uzimajte ga na žličicu. Odličan je i za djecu pa se ne bojte davati ga svojim mališanima svaki dan.

Izvor: MojMalaKuhinjica

Nema komentara:

Objavi komentar