ADS.

srijeda, 24. travnja 2019.

BRZA BOSANSKA PITA – TRADICIONALNI RECEPT KOJI SE ČUVA OD ZABORAVA



Toliko jednostavna, a tako ukusna da prosto ne smete da propustite a da bar ne probate

loading...
SASTOJCI:
1 manja jufka
2 komada svježeg sira
2 komada jaja




1 čaša pavlake/kajmaka
50 g kukuruznog brašna
50 g maslaca
1 paket prašaka za pecivo




1 jaje za ukrašavanje
50 g griza

PRIPREMA:
zakuhati jednu manju jufku (možete iskoristiti krajeve koje ste sjekli kod neke druge pite)
sir posolii i izmješati ,dodati jaja kajmak . a zatim i kukuruzno brašno i prašak za pecivo i sve to izmiješati
jufku razvaljati pomastiti i ostaviti par minuta, a onda je razvući
pomašćenu tepsiju podvući pod jufku
staviti punjenje i lijepo ga rasporediti
krajeve jufke prebacivati preko punjenja, premazati otopljenim maslacem i jednom kašikom kajmaka
ukrasiti jajetom

Posluživanje:
Može se dodati i griz. I to pola količine kukuruznog brašna zamjeniti njime! Bude jako fino.
Izvor: MalaKuhinja

Nema komentara:

Objavi komentar