ADS.

nedjelja, 21. travnja 2019.

Originalni recept za ŠVARCVALD tortu! Schwarzwälder Kirschtorte recept



loading...
Sastojci:
Biskvit/kora:
– 8 jaja
– 12 kašika šećera




– 8 kašika brašna
– 5 kašika kakaa




– 4 kašike ulja
– 1 prasak za pecivo

1. Fil:
– 200 g čokolade
– 400 g višanja
– 70 g maslaca
– 4 kašike soka od višanja

2. Fil:
– 0,5 l slatke pavlake za slag
– 75 g šećera u prahu
– 2 dl soka od višanja
– 5-6 kašika likera od višanja

Priprema:
Pomiješati i prosijati suhe sastojke za biskvit tj,brasno ,kakao i prasak za pecivo. Odvojiti žumanca od bjelanaca ,umutiti bjelanca sa polovinom šećera tj, 6 kasika, zatim umutiti žumanca sa ostatkom šećera,kad je umućeno dodati ulje,zatim suhe sastojke i na kraju umućena bjelanca ali sa varjačom lagano pomiješati. Podmazati okrugli pleh sa kopcom,stavit na dno papir za pečenje, izliti smjesu i staviti da se peče u zagrijanu pećnicu na 175°C oko 35 min.

Fil 1:
Isjeckati čokoladu i staviti na paru da se otopi,dodati margarin i kad se to poveže ubaciti višnje i kuhati lagano na pari oko 15 min.Ostaviti da se malo ohladi. Od višanja ostaviti 20-tak za ukrašavanje torte.

Fil 2:
Slatku pavlaku dobro ohladiti i umutiti sa šećerom u prahu.
Biskvit ohladiti i presjeći tako da dobijemo tri kore. Svaku koru naprskati sokom od višanja u koji smo dodali malo likera od višanja. Slagati koru pa 1. fil, zatim 2. fil – kora ,1 fil, 2 fil -kora,cijelu tortu premazati sa šlagom,narezanom čokoladom i višnjama.

Nema komentara:

Objavi komentar