ADS.

utorak, 23. travnja 2019.

SVEČANA BAKLAVA O KOJOJ SE PRIČA..



loading...
Evo jedne divne svečane bogate baklave a posne, tako da je možete koristiti i u dane posta a i za sve svečanosti kad nije post. Ako ne postite ummesto soka stavite mleko. Uživajte u ovoj divnoj hrskavoj baklavi fantastičnog ukusa…

Potrebno je:



1/2 kg tankih kora

200 gr oraha

100 grama badema

100 gr suvog groždja

100 gr keksa

50 gr griza

100 gr posnog margarina

100 ml soka

3 kašike šećera

ulje



Preliv:

500 gr šećera

2 vanilin šećera

1 veći limun

Priprema:

Samleti orah, keks, badem pa sipati u jednu činiju. Dodati 5o gr otopljenog margarina, šećer, suvo groždje, griz sok pa sve dobro izmešati.. U činiju sa rastopljenim margarinom dodati malo ulja.

Raširiti prvu koru na sto pa je premazati četkicom uljem i margarinom, preko nje dodati drugu pa i nju premazati, zatim treću  i nju premazati a na dnu kore staviti bogato nadev. Saviti ivice i uviti u rolat. .Tako do kraja utroška nadeva.

Oštrim nožem iseći rolice u male rolate premazati sa uljem i margarinom i peći na 200 stepeni C oko 25 min.

U medjuvremenu dok se baklava peče, skuvati sirup od šećera i 300 ml vode, dodati vanilin šećer i isečeni limun na kolutove.

Vrućim sirupom preliti vruću baklavu..Ostaviti da se ohladi i upije..Uživajte

Nema komentara:

Objavi komentar